INFO AU PAIR

Ben je nieuwsgierig naar de Nederlandse taal en cultuur? 
Wil je zelfstandiger worden en jezelf beter leren kennen? 
Hou je van kinderen en ga je graag met ze om? 
Lees dan snel verder, en ontdek of je au pair kunt worden via Au pair Agency Mondial.

Een au pair van Au Pair Agency Mondial is een jonge vrouw tussen de 18 en 30 jaar.

Ze is nieuwsgierig naar andere culturen, houdt van kinderen en is bereid mee te helpen in het huishouden. Ze heeft een beroepsopleiding voltooid - of volgt een dergelijke opleiding - bij voorkeur in de zorg, het onderwijs of met een andere sociale oriëntatie. Ook heeft zij aantoonbaar relevante ervaring op dit vlak, bijvoorbeeld als oppas of stagiaire.
Kandidaten uit alle werelddelen zijn in beginsel welkom bij Au Pair Agency Mondial.

De au pair spreekt Engels en is communicatief vaardig. Zij stelt zich open op richting zowel ouders als kinderen. Ze schikt zich naar de wensen van de ouders voor wat betreft de opvoeding van de kinderen. En ze houdt zich aan de algemene regels die in huis gelden.

Ze is flexibel en bereid om het gezin te ondersteunen.

Vanuit deze rol brengt ze haar cultuur en authenticiteit mee, en deelt deze met het gastgezin.

De au pair is kortom vooral gericht op culturele uitwisseling en ondersteuning van het gastgezin. Ze functioneert altijd op basis van gelijkwaardigheid met de leden van het gastgezin. Een au pair is dus geen nanny of werknemer, maar een volwaardig lid van het gastgezin.


Taken au pair

Een au pair heeft, tijdens haar verblijf bij het gastgezin, een aantal taken:

  • De belangrijkste taak van de au pair is het verzorgen van de kinderen. Ze verzorgt bijvoorbeeld het ontbijt en de lunch, helpt bij het aankleden, speelt met ze, brengt ze naar school en haalt ze op.

  • Ook licht huishoudelijke werkzaamheden behoren tot de taken van de au pair. Denk aan opruimen, stofzuigen, afwassen, bedden opmaken en verschonen.

  •  

In ruil voor deze werkzaamheden krijgt de au pair gratis kost en inwoning. Ook verstrekt het gastgezin haar maximaal € 340,- zakgeld per maand.

De ondersteuning door de au pair moet passen binnen de wettelijke kaders van het betreffende land. Globaal komen de regels op het volgende neer:

Het gastgezin zorgt ervoor dat de au pair taallessen kan volgen. De kosten hiervoor worden door het gastgezin betaald.

  • De au pair mag maximaal 30 uur per week, en maximaal 8 uur per dag lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten.

  • Ze is minimaal twee dagen in de week vrij, en mag hooguit drie avonden per week fungeren als oppas voor de kinderen.

  • De au pair heeft recht op minstens één lang weekend per maand (van vrijdag 19.00 uur tot zondag 24.00 uur).

  • Ook kan ze aanspraak maken op een doorbetaald verlof van twee weken per twaalf maanden, of bij een korter verblijf in het gastgezin op een evenredig deel hiervan.

 

Ten minste vier keer per jaar wordt door Au Pair Agency Mondial een excursie georganiseerd waaraan de au pair deel kan nemen. Deze activiteiten zijn gericht op het (beter) leren kennen van de Nederlandse samenleving en cultuur.

Te denken valt aan het bezoeken van een grote stad (bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Tilburg), een beroemd museum (bijvoorbeeld het Gemeentemuseum, het Scheepvaartmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum, het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis of het Van Goghmuseum), of een nationaal park (zoals De Biesbosch, de Loonse en Drunense Duinen of de Hoge Veluwe).


Interesse/vragen?

Mocht je nog vragen hebben, of belangstelling hebben om au pair te worden via Au Pair Agency Mondial neem dan gerust contact met ons op.


Heeft u nog vragen?

neem contact met ons op
Uw naam Uw vraag
Uw telefoonnummer
Uw email
*Alle velden invullen aub.
VERSTUREN
of bel ons:
+31 (0) 76 5329624
© Copyright 2014, Au Pair Agency Mondial Algemene voorwaarden designed by doubleV